XRP milioneri – Koliko ih ima?

jul 09, 2024 | Novosti

Na tržištu kriptovaluta neki aseti privlače posebnu pažnju – XRP milioneri u porastu. Broj značajnih novčanika sa XRP-om nastavlja da raste, iako se ova kriptovaluta suočava sa mnogim izazovima. Ova misteriozna akumulacija se dešava u uznemirenom tržišnom kontekstu, postavljajući pitanja o dugoročnim izgledima ovog aseta.

Pratite cenu XRP-a uživo KLIKOM OVDE.

Od početka 2024. godine, broj adresa koje poseduju najmanje 1 milion XRP je značajno porastao. Sa 1957 na početku godine, ovaj broj je porastao na 2043, što je povećanje od 86 dodatnih novčanika. Ovaj trend ukazuje na povećano poverenje među velikim investitorima uprkos volatilnosti tržišta. Adrese koje drže između 1 milion i 10 miliona XRP su takođe pratile ovaj uzlazni trend, povećavši se sa 1570 na 1586, što je povećanje od 16 novčanika.

XRP Milioneri
Foto: Canva Pro

Istovremeno, novčanici koji drže između 10 miliona i 100 miliona XRP zabeležili su najveći rast, povećavši se sa 190 na 259, što je dodatak od 69 novčanika. Ovo pokazuje da veliki investitori nastavljaju da akumuliraju XRP, verovatno videći dugoročan potencijal uprkos trenutnim tržišnim izazovima. Međutim, novčanici koji sadrže između 100 miliona i 1 milijardu XRP ostali su konstantni na 38, bez povećanja ili smanjenja.

XRP suočen sa teškom godinom

Od početka 2024. godine, Ripple-ova XRP kriptovaluta beleži razočaravajuće rezultate. U januaru se XRP trgovao iznad $0.60, ali je brzo izgubio vrednost, padajući ispod $0.60 i $0.50.

Trenutno se kriptovaluta trguje oko $0.46, što je pad od 24.68% od početka godine. Ovaj pad je u oštrom kontrastu sa drugim glavnim kriptovalutama kao što su Bitcoin, koji je porastao za 41% u 2024. godini, i Ether, koji je porastao za 43.6%. Uprkos ovim značajnim padovima, poverenje velikih investitora u XRP izgleda da ostaje netaknuto. Broj adresa koje drže velike količine ove kriptovalute nastavlja da raste, signalizirajući kontinuiranu akumulaciju.

Čini se da veliki investitori računaju na budući oporavak, što potvrđuje povećanje broja adresa koje drže velike količine XRP kriptovalute. Ostaje da se vidi da li će ovo poverenje biti opravdano u narednim mesecima.

Izvor: cointribune.com