Najposećenija Kripto konferencija u Beogradu!

apr 26, 2024 | Novosti Blog

Kripto Konferencija Crypto Potencijal u Srbiji 2024 – budućnost je već tu!

Kripto konferencija

Naša menjačnica je organizovala i održala jednu od najuspešnijih kripto konferencija u regionu pod nazivom: “Crypto Potencijal u Srbiji 2024”, kojoj su prisustvovali vodeći stručnjaci iz sveta kriptovaluta i blockchain tehnologije kako bi diskutovali o najnovijim trendovima u oblasti digitalne imovine, regulatornim promenama kao i praktičnoj upotrebi digitalne imovine. Konferencija je bila vrlo posećena i privukla je ogroman broj učesnika, gostiju kao i publike, što je dokaz rastućeg interesa za ovu dinamičnu industriju.

Tome u prilog govori i činjenica da je konferencija nadmašila sva očekivanja u pogledu odziva publike. Naime, zahvaljujući velikom interesovanju kapaciteti publike su prošireni, te je ukupno prisustvovalo preko 270 posetilaca, iako je prvobitno planirano da događaju prisustvuje njih 200.

Kripto konferencija

David Veselinović, CEO i osnivač Crypto12, istakao je značaj ovakvih skupova za razmenu znanja i iskustava:
“Kriptovalute nisu samo potencijal, one su realnost koja je sve prihvatljivija u Srbiji. Današnji skup je prilika da zajedno istražimo kako da iskoristimo ovu tehnologiju za stvaranje novih poslovnih prilika.”


David je takođe opisao trenutak kada je zakon o digitalnoj imovini stupio na snagu u Srbiji, kao prekretnicu za njegov početak i razvoj njegovog biznisa. “Decembar 2020. godine i usvajanje zakona o digitalnoj imovini u Skupštini Republike Srbije bio je ključni momenat. To mi je dalo pravni okvir i sigurnost da moj biznis može da se razvija na zdravim osnovama,” objasnio je Veselinović. On je naglasio da je podrška pravnog sistema esencijalna za legitimnost i dugoročni uspeh u kripto industriji. Na osnovu predmetnog zakona, menjačnica Crypto 12 dobila je licencu za pružanje usluga u vezi sa digitalnom imovinom od strane Narodne banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti.

Kripto konferencija

Predstavnici Komisije za hartije od vrednosti, Privredne komore Srbije, kao i Uprave za sprečavanje pranja novca koji su bili panelisti na konferenciji, razmatrali su i pravne aspekte ovih inovacija, naglašavajući važnost usklađenosti sa lokalnim i međunarodnim regulativama i MICA-om. Ključna tema bila je edukacija o sigurnosti i transparentnosti transakcija, jer je to osnova za izgradnju poverenja kod kako kod korisnika, tako i kod poslovnih partnera.

Kripto konferencija

Na panelu o regulacijama izdvajamo Aninu Milanović, predstavnicu Komisije za hartije od vrednosti, čije prisustvo je dodalo posebnu vrednost diskusijama, s obzirom na to da je jedna od retkih žena u Srbiji koja se bavi digitalnom imovinom odnosno digitalnim tokenima. Erwin Voloder, iz Evropske blockchain asocijacije, detaljno je obradio regulativne aspekte na globalnom nivou, naglašavajući važnost usklađivanja sa internacionalnim standardima.

Seker, Vicepresident iz Crypto.com, zvezda konferencije, govorio je o globalnoj primeni digitalne imovine i kako kompanije mogu maksimalno da iskoriste prednosti koje pruža blockchain tehnologija. Svoj ugao gledanja na predmetnu temu dodao je i Andreja Cobeljić, direktor iz kripto banke AMINA (nekada SEBA).

Vladimir Đukanović, poznat kao srpski Vuk sa Wall Streeta, podsetio je prisutne da, iako kriptovalute i zlato nisu tradicionalne investicije, postoji veliki potencijal za rast vrednosti, naglašavajući da je i on sam vlasnik Bitcoin-a. Njegova predviđanja za rast u narednih pet godina vide se u izjavi da će cena BTC-a dostići million dolara!

Kripto konferencija

Kripto konferencija – Radionica

U okviru konferencije, organizovana je i radionica koju su vodili Novak Svrkota i Dušan Romčević. Učesnicima su pruženi saveti i pomoć tokom instaliranja digitalnog novčanika na njihovim telefonima, i tom prilikom učesnici su odmah dobili početni iznos kripta na svoj digitalni novčanik, čime su započeli svoje putovanje u svet kriptovaluta. Takođe, prvih petoro učesnika dobilo je i knjige Ivana Andrejevića, osnivač CTB Consultinga i govornik na konferenciji. Učesnici su tokom radionice naučili kako kupiti BTC, ETH, XRP, MATIC, USDT i sl.

Kripto konferencija

Bogdan Vujović, autor knjige “Kripto vodič” koju je podržala menjačnica Crypto12, podelio je primerke svoje knjige na kraju panela o praktičnoj primeni kriptovaluta, čime je dodatno obogatio sadržaj konferencije. Bogdan je zajedno sa Dejanom Mrakovićem, na panelu o praktičnoj primeni kripto valuta, upotpunio razgovor konverzaciju iz ugla advokata.

Ova konferencija je bila više od puke razmene znanja. Ona nas je usmerila ka praktičnoj primeni kriptovaluta u svakodnevnom poslovanju, nudeći konkretne uvide u to kako kompanije mogu efikasno koristiti digitalnu imovinu. Diskutovalo se o razmeni određenih usluga za kriptovalute, što otvara vrata novim modelima poslovanja koji su prilagođeni digitalnoj ekonomiji.

Kripto konferencija

Organizaciju konferencije predvodio je naš CMO & suosnivač Crypto12, Vladimir Vuksanović, čiji su prethodni poslovni uspesi  krunisani  kroz ovaj događaj, dokazujući njegovu posvećenost i stručnost.

Kripto konferencija

Konferencija „Crypto Potencijal u Srbiji 2024“ nije samo predstavila postojeće mogućnosti već je i inspirisaala učesnike da razmišljaju inovativno i traže nove načine kako da integrišu kriptovalute u svoje poslovne modele, pokazujući da je budućnost digitalnih valuta već počela da se oblikuje u praktičnoj stvarnosti, a u tome nam svakako partner mora biti licencirana kripto menjačnica, poput Crypto12.