Kripto konferencija u Beogradu

„Kripto potencijal u Srbiji 2024.“

12 April 2024  |  Hotel Hilton  |  200 gostiju

00
Dani
00
Sati
00
Minuti
00
Sekundi

Regulisana kripto menjačnica

Glavni sponzor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

No image

No image

No image

Drugi sponzori

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

No image

No image

No image

No image

Govornici

Pročitajte više
Seker

Seker

VP – Crypto.com
Pročitajte više
Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanović je bio glavni trgovac u Cirsio Capital LLC, investicionoj firmi sa kapitalom od 250 miliona dolara i sa sedištem u Londonu. Pre toga gospodin Đukanović je bio glavni trgovac za John Levin & Co. Europe, njujorški investicioni fond sa preko 11 milijardi dolara pod upravljanjem. Karijeru je započeo kao analitičar za JP Morgan Asset Management u Njujorku. Vladimir je tamo proveo skoro jednu deceniju i bio na mestu šefa sektora za vlasničke derivate i trgovinu portfoliom u JP Morgan Asset Management.

Takođe je aktivan privatni investitor.

Gospodin Đukanović je slobodni pisac u svojoj rodnoj Srbiji, uglavnom piše o ekonomiji i finansijama. Vladimir trenutno savetuje brojne napredne kompanije u regionu Balkana čiji je cilj da se probiju do globalnih tržišta.

Njegov roman „Blistanje“ za manje od godinu dana doživeo je tri izdanja.

Sledeća knjiga o ulaganju izlazi za nekoliko meseci.

Vladimir Đukanović

Filozof sa Wall Streeta
Pročitajte više
Erwin Voloder
Ervin Voloder je u sektoru Blockchain-a i digitalne imovine od 2016. godine, pokrivajući preduzetništvo, tehničko/akademsko savetovanje i prethodno regulatorno iskustvo na nivou EU.

On je bivši ekonomista u Evropskoj komisiji i Evropskoj centralnoj banci.
Trenutno je šef politike u Evropskoj asocijaciji za blokčejn, gde vodi zagovaračke i istraživačke inicijative između veb3 zajednice i javnih institucija. Često učestvuje u stručnim radnim grupama oko politike digitalne imovine dok savetuje vlade zemalja članica EU i privatne kompanije.

Objavio je istraživanje o decentralizovanim finansijama, kao i o prekograničnim plaćanjima, uključujući upotrebu stabilnih kovanica/velikih CBDC-a za međunarodnu trgovinu i razvoj.

Erwin Voloder

Šef sektora zaštite podataka – European Blockchain Association
Pročitajte više
David Veselinović B. Sc.
Kao osnivač i izvršni direktor regulisane menjačnice kriptovaluta u Srbiji, Crypto12.com, David je pionir u oblasti kriptovaluta u regionu, koji stremi da zacrta kurs za regulisano poslovanje u ovoj visokorizičnoj vertikali.

Njegova misija, zajedno sa timom eksperata, je da uzdigne svet kriptovaluta negovanjem inkluzivnosti, transparentnosti i bezbednosti kako u Srbiji tako i na međunarodnom planu.

David Veselinovic

Direktor / Osnivač Crypto12
Pročitajte više
Andreja Cobeljić je iskusan profesionalac u finansijskoj industriji, trenutno obavlja funkciju direktora i šefa trgovine derivatima u Amina Bank AG (ranije SEBA Bank AG). Sa više od dve decenije iskustva, Andreja je usavršio svoje veštine kao vlasnik kapitala, menadžer portfelja hedž fondova i trgovac na tržištu. Njegovo bogato iskustvo obuhvata rad sa poznatim institucijama poput Goldman Sachsa, JP Morgana, UBS-a, CQS-a, LMR Partners-a i Argentiere Capital AG-a.

U prelomnom trenutku 2016. godine, Andreja je preusmerio svoju energiju ka uzbudljivom svetu trgovine kriptovalutama, investicija i pionirskih startapova, izlazeći iz okvira tradicionalnih finansija. Inspirisan revolucionarnim Bitcoin belim papirima, on prigrlio digitalnu finansijsku revoluciju sa neobuzdanim entuzijazmom, ističući se među pionirima koji oblikuju budućnost finansija.
Van svojih profesionalnih poduhvata, Andreja pronalazi radost u provođenju kvalitetnog vremena sa voljenima, uranjanju u prirodu, praktikovanju meditacije, istraživanju holističkih tehnika lečenja i traženju ličnog razvoja kroz značajne interakcije sa istomišljenicima.

Andreja Cobeljić

Amina Bank AG
Pročitajte više
Novak Svrkota
U kripto industriji 10 godina. Suosnivač prve kripto berze u CG. Radio kao savjetnik u min.Finansija na donošenju regultive za digitalnu imovinu.Makroekonomski analitičar edukator, govornik, investitor, kripto preduzetnik.

Novak Svrkota

Portfolio menadžer – Svarog Digital
Pročitajte više
Anina Milanović je direktorka Sektora za međunarodnu saradnju i razvoj Komisije za hartije od vrednosti.

Svoju karijeru je posvetila regulaciji domaćeg tržišta kapitala i izazovima koje ono predstavlja. Paralelno sa profesionalnim napredovanjem nastavila je i svoj akademski put, i to sticanjem zvanja master pravnika na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je završila i osnovne studije. U svetu blokčejna i digitalne imovine vidi budućnost, te je svoj dalji karijerni pravac usmerila upravo ka ovoj oblasti sa ciljem stvaranja boljih uslova za razvoj tržišta digitalne imovine i FinTech ekosistema u Srbiji.

Autor je brojnih tekstova na temu tržišta kapitala i digitalne imovine, sa fokusom pre svega na regulaciju digitalnih tokena

Anina Milanović

Direktorka Sektora za međunarodnu saradnju i razvoj – Komisija za hartije od vrednosti
Pročitajte više
Željko Stevanović
mr Željko Stevanović je kordinator za Usluge u Privrednoj komori Srbije-Privrednoj komori Beograda sa radnim iskustvom dužim od dve decenije. Dugi niz godina je radio u Udruženju finasijskih organizacijama i Centru za investicije u okviru Privredne komore Srbije-Privredne komore Beograda i direktno saradjivao sa domaćim i međunarodnim finansijskim institucijama.

U direktnoj je komunikaciji sa privrednim subjektima i inicijator brojnih predloga za unapređenje privrednog ambijenta. Stalni je učesnik velikog broja domaćih i međunarodnih konferencija, panel diskusija, stručnih skupova i radionica. Kao magistar ekonomskih nauka i eksper u oblasti finansija autor je brojnih tekstova u oblasti inovacija, izvora finansiranja i digitalne imovine. U predhodne dve decenije je organizovao značajan broj info sesija kao i okruglih stolova u cilju edukacije šire javnosti o mogućnostima koje pruža tržište digitalne imovine. Posebne oblasti interesovanja i specijalizacije su mu finansijsko tržište, ikt sektor i digitalna imovina.

Željko Stevanović

Privredna komora Srbije – Privredna komora Beograda
Pročitajte više
Branko Petrović
Za Branka Petrovića se prvi put čulo u svetu kriptovaluta kada je nezavisnom studijom slučaj oborio dokaze jednog od najvećih kriptosporova u Evropi, teških čak 130 miliona evra.

Kao osnivač i direktor Adriatic Cripto Ekchange, teži da na lokalnom tržištu postavi nove standarde u oblasti kriptovaluta i rada VASP-ova na način da se implementiraju najbolje svetske prakse u ovoj oblasti.

Kao ekspert za sajber bezbjednost jedan je od rijetkih koji je sertifikovan za kripto istrage u regionu, pa tako svoja znanja pokušao je dodatno integrisati sa ACKS-om.

Pored toga Branko je i osnivač CriptoAdria regionalne kripto zajednice koja pored svoje konferencije ima i novinski portal, kao i sve popularniji podcast.

Branko Petrović

Direktor & Osnivač – Adriatic Crypto Exchange
Pročitajte više
Dušan Romčević

Dušan Romčević

Član borda direktora – B2BINPAY CY
Pročitajte više
Suosnivač porodične firme CTB Crypto & Consulting koja se bavi finansijskim savetovanjem (bez licence) i edukacijom o digitalnoj imovini, osnivač Kripto Invest Klub grupe, najveće kripto zajednice u Srbiji koja je počela sa radom početkom 2017-te godine i od tada radimo na edukaciji vezanoj za investiranje i trgovinu kriptovalutama na menjačnicama kako nas samih tako i zainteresovanih za ove teme.

Ko-autor prve knjige objavljene od strane domaćih autora na ex-Ju prostoru sa temom investiranja i trgovine digitalnom imovinom: Kripto Revolucija-Investiranje i Trejding.

Pokretač prvog Kripto karavana Srbije u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam kako bi se tema digitalne imovine i njeni benefiti u poslovanju što više približila preduzetnicima.

Investitor, trgovac, zaljubljenik u makroekonomiju, finansijsku analitiku i predavač na raznim stručnim okupljanjima.

Ivan Andrejević

Suosnivač CTB Crypto & Consulting
Pročitajte više
Bogdan Vujović
Bogdan Vujović je pravnik i ekonomista specijalizovan za pravno savetovanje kompanija u pogledu upotrebe digitalne imovine u poslovanju. Oblasti interesovanja su tokenizacija, finansijska tržišta, pravna regulativa digitalne imovine. Redovan je govornik na domaćim i međunarodnim konferencijama i aktivno se bavi edukacijom u oblasti digitalne imovine. Posvećen je stvaranju novog i pravednijeg finansijskog sistema zasnovanog na blokčejn tehnologiji, otvorenosti i transparentnosti. Autor je knjiga Vodič kroz svet digitalne imovine i DeFi i Crypto vodič.

Bogdan Vujović

Pravni savetnik – BCAS Crypto Regulatory Advisory
Pročitajte više
Dejan Mraković
Dejan je advokat i strastveni poreski savetnik koji je donedavno bio Deloitte poreski partner u Deloitte Central Europe (Južni klaster). On je iskusan međunarodni poreski stručnjak sa preko 15 godina na tržištu poreskih i pravnih savetodavnih usluga.

Dejan je učestvovao u nizu projekata u cilju usklađivanja srpskog zakonodavstva sa EU ili modernizacije Poreske uprave Srbije putem benčmarkinga u odnosu na razvijene poreske jurisdikcije.

Dejan Mraković

Advokat
Pročitajte više

Đorđije Vujičić

Uprava za sprečavanje pranja novca – Ministarstvo finansija

Organizacija

Vladimir Vuksanović – Suosnivač Crypto12

Vladimir Vuksanović M. Sc.

Igor Đorđić – Marketing menadžer

Duška Nedeljković – Marketing specijalista

Agenda

 • Dolazak na konferenciju 10:00 – 11:00

 • Kratak uvod 11:00 – 11:15

  Govor pred početak konferencije

 • Kriptovalute: Kroz propise i svetsku regulativu do Srbije 11:15 – 12:10

  Dok prolazimo kroz regulativu kripto industrije zajedno sa našim stručnjacima, otkrićemo nove prilike koje nas čekaju u svetu digitalnog novca. Vlade širom sveta igraju sve važniju ulogu u podsticanju inovacija i razvijanju aktivnog okruženja za digitalnu promenu. Da vidimo kako se svet kriptovaluta razvija u Srbiji, uprkos tome što je upuštanje u regulatorne vode može biti komplikovano i zahtevno. Da li će Srbija uskoro postati ključni igrač u rastu fintech-a u regionu?

  Na panelu ćemo diskutovati o tome kako se snaći u ovom zamršenom lavirintu zakona i propisa. I da li je to zaista komplikovano ili samo nedostaje edukacije?
  Kako regulacija može uticati na razvoj i prihvatanje kriptovaluta u Srbiji, i kako naći balans između inovacija i poštovanja pravila.

 • Kratka pauza 12:15 – 12:30

 • Kripto na raskršću: Praktična primena kriptovaluta u poslovanju 12:30 – 13:15

  Ovaj panel će osvetliti put za poslovne ljude i preduzetnike, otkrivajući kako uspeti u složenom svetu poreske usklađenosti i zakona o digitalnoj imovini. Ova sveobuhvatna diskusija detaljno razmatra razne načine na koje firme mogu iskoristiti kriptovalute u svojim operacijama, od transakcija nekretninama do rešenja za isplatu plata.

  Bilo da se razmišlja o kupovini nekretnine Bitcoinom ili istražuje mogućnost isplate plata u kriptovalutama, ovaj panel je dizajniran da osvetli put ka inovativnoj i zakonitoj upotrebi kriptovaluta. Koristiti kripto u poslu – moguće je! A naši stručnjaci su tu da pokažu kako!

 • Ručak pauza 13:15 -14:15

  Predah uz organizovano jelo i piće.

 • Radionica 14:20 – 15:20

  Zakoračite u svet digitalne imovine – praktična primena

  Ova zanimljiva radionica je dizajnirana za sve, od početnika do iskusnih entuzijasta koji žele da prodube svoje razumevanje kripto novčanika i osnova trgovanja. Kao posebno iznenađenje, učesnici će imati jedinstvenu priliku da prime kriptovalute direktno u svoje novoinstalirane novčanike i naprave svoj prvi trejd. Ovo ne samo da dodaje uzbudljiv obrt radionici, već i pruža praktičnu primenu današnjeg učenja.

 • Kratka pauza 15:20 – 15:30

 • Budućnost primene kriptovaluta 15:30 – 16:15

  Ovaj panel nastoji da prikaže nepoznate teritorije budućnosti kripto univerzuma, nudeći mešavinu stručnog predviđanja, vrhunskih inovacija i strateškog razmišljanja. Pioniri industrije će podeliti svoje vizije o evoluciji tehnologije, regulative i tržišne dinamike, oslikavajući živopisnu sliku onoga što predstoji za digitalne valute.

  Ovo je jedinstvena prilika da steknete uvid od onih koji oblikuju budućnost industrije, razumevajući složenu međusobnu igru faktora koji će definisati sledeću eru revolucije kriptovaluta. Polaznici će otići sa dubokim razumevanjem strateških pravaca, izazova i mogućnosti koje će oblikovati kripto pejzaž u godinama koje dolaze.

Zašto prisustvovati kripto konferenciji u Beogradu

Poslovne prilike

Kripto konferencija u Beogradu predstavlja idealno okruženje za srpske kompanije da istraže nove strategije akvizicije klijenata i inovativne puteve za poslovanje u kripto prostoru.Angažovanje sa raznolikom lepezom učesnika, uključujući potencijalne klijente, nudi neuporedivu priliku za predstavljanje proizvoda i usluga. Konferencijsko okruženje podstiče diskusije o integraciji blokčejn i kriptovaluta tehnologija u različite poslovne modele, otvarajući vrata srpskim kompanijama da se prilagode i istraže nove načine obavljanja transakcija, dosezanja do kupaca i optimizacije njihovog poslovanja.

Učenje o kriptovalutama

Prisustvovanje konferenciji o kriptovalutama može biti odličan način da uronite u svet kriptovaluta i Blockchain tehnologije koji se brzo razvija. Ne zaboravite da pristupite konferenciji otvorenog uma, postavljate pitanja i komunicirate sa govornicima i kolegama učesnicima. Konferencije mogu pružiti vrednu platformu za učenje, umrežavanje i sticanje praktičnih uvida u svet kriptovaluta.

Otkrijte budućnost digitalne imovine

Crypto Potentials 2024. je više od konferencije: To je kapija u budućnost digitalne imovine. Ne propustite ovu priliku da budete deo digitalnih inovacija. Kupite svoje karte sada i osigurajte svoje mesto u srcu kripto revolucije!

Beograd – Magično mesto

Beograd i Srbija generalno imaju rastuću kripto zajednicu koja je aktivna i entuzijastična. Konferencija je prilika za povezivanje s lokalnim i međunarodnim stručnjacima iz oblasti kriptovaluta.

Medijski sponzor

Telegraf

Lokacija

Hotel Hilton, Belgrade

Kupite kartu

Crypto 12 exchange

HOTEL HILTON

Zainteresovani ste da budete spiker na konferenciji?

  Zainteresovani ste za sponzorisanje konferencije?